zondag 24 maart 2013

Aubergine in pittige marinade met munt

Met knoflook, rode peper en wat verse kruiden maak je van een gewone groente iets lekkers. Deze aubergine is daar een voorbeeld van maar de broccoli van morgen is daar helemaal een voorbeeld van.


Aubergine in pittige marinade met munt

  • 650 gram aubergine
  • 2 + 3 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels verse munt, fijngehakt
Was de aubergine. Snijd de steelaanzet weg. Snijd in de lengte in vieren en deze stukken onder een verschillende hoek in kleinere stukken zodat je verschillend gevormde stukken aubergine krijgt. 
Bestrooi met wat zout en laat een half uurtje staan. Dep dan het vocht met het zout eraf. 
Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Bestrijk de stukken aubergine met wat olie. Gril de stukken aubergine 1-2 minuten aan elke kant zodat je mooie strepen op elk stuk krijgt. Ze hoeven nog niet gaar te zijn want ze gaan nog in de oven. Doe de auberginestukken in een schaal en zet 20 minuten op 220C in de oven om verder gaar te worden. 
Meng ondertussen de 3 lepels olie met een uitgeperst teentje knoflook, de peper, het citroensap en de munt tot een marinade. Schep de marinade door de aubergine als deze uit de oven komt en laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur, of zet nog 15 minuten in een oven van 160C.

(17 mei - Update - ik ging dit opnieuw maken en zocht het recept even op (kookboek ligt bij de buurvrouw). Zie ik dat ik helemaal vergeten te zeggen dat dit uit Ottolenghi - het kookboek komt, of in elk bijna helemaal. Ik kan nu niet controleren wat ik veranderd heb)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten